GLAZBENO UČILIŠTE AMADEUS

“SVE NAŠE POLAZNIKE UČIMO NE SAMO SVIRATI,
VEĆ VOLJETI I ŽIVJETI GLAZBU”

28 GODINA S VAMA

GLAZBENO UČILIŠTE AMADEUS, UČILIŠTE ZA POP, ROCK I KLASIČNU GLAZBU

Osnovano je 1996. godine, u Splitu, Mostarska 101. Osnivač i vlasnik profesor Denis Bašić, svoje bogato glazbeno znanje i iskustvo (sviranje u mnogim bendovima, snimanje u studiju, skladanje, pisanje aranžmana, vođenje zborova i klapa) želio je prenijeti svim polaznicima škole. Uz klasičnu glazbu učenici upoznavaju i modernu, pop i rock glazbu (po svom izboru), a biraju i glazbeni instrument : klavir, klavijature, akustična, električna gitara, harmonika, mandolina. (neki učenici sviraju dva instrurmenta).

POLAZNICI SVIH UZRASTA

Škola upisuje polaznike svih uzrasta pa imamo mnogo odraslih polaznika, čak i nekoliko roditelja koji sviraju zajedno sa svojom djecom. Za dvoje i više djece iz obitelji odobravamo popust, tako da školu pohađa mnogo braće i sestara.

POTIČEMO KREATIVNOST

Nastava je individualna, odnosno jedan polaznik je na satu. Uz notalni program, završni dio obuhvaća sviranje pjesama “po sluhu”, a posebno se prati i daje važnost kreativnosti i afinitetima polaznika, tako da mnogi učenici našeg glazbenog učilišta sviraju u crkvama, mnogi sviraju u pop i rock bendovima, a pojedinci nastavljaju glazbeni put u pravcu klasične glazbe (srednja glazbena škola, glazbena akademija).

STALNI NASTUPI

Učenici su nastupali na raznim kulturnim događanjima ( dječji festival Mali Split, dječji dom Maestral, dječji odjel KBC Firule, gostovanja u TV emisijama itd), a na kraju svake školske godine svi polaznici nastupaju na završnom koncertu škole.
Uz prof Bašića u školi rade i drugi visokoobrazovani stručnjaci, koji svojim pedagoškim i individualnim pristupom svakom učeniku posebno, stvaraju opuštenu i motivirajuću atmosferu.
Osnovno geslo glazbenog učilišta Amadeus sažeto je u riječima prof Bašića:
“SVE NAŠE POLAZNIKE UČIMO, NE SAMO SVIRATI, VEĆ VOLJETI I ŽIVJETI GLAZBU”.

METODA NASTAVE

  • 1 polaznik na satu, jednom tjedno, 60 minuta
  • 2 polaznika na satu, ako su iz iste obitelji i sviraju isti instrument, jednom tjedno, 90 minuta


Raspored se dogovara sa svakim polaznikom ponaosob, i usklađuje sa ostalim njegovim aktivnostima. Suvremena metoda rada, individualan pristup i individualno napredovanje. Instrument ne treba donositi sa sobom (osim ako učenik želi), jer se koriste školski instrumenti. Na kraju školske godine održava se završni godišnji koncert svih polaznika, te završni godišnji ispit uz podjelu diploma.

Ove školske godine (2012/13.) učenici su nastupali na:

1. Božićnim koncertima u OŠ Ravne njive,

2. OŠ, Brda,

3. Humanitarnim koncertima u Dječjem domu Maestral,

4. Dječjem odjelu bolnice Firule,

5. Na seminaru pred 200 liječnika iz cijele Europe,

6. Na natjecanju mladih pjevača Dalmacije